City LightPoppers: spuiten met licht en meer!

2 mei 2017  -  Creative Technology

City Light Poppers: schrijven met licht is leuk, spuiten met licht nog leuker. lichtgooien1Op vrijdag 29 maart heeft het publiek op het Stratumseind in Eindhoven voor het eerst op een zeer leuke manier invloed uit geoefenend op hun omgeving door met licht te spuiten, verven en smijten!

Het nieuw ontwikkelde City LightPoppers biedt de jongeren de mogelijkheid om met een airbrush met licht virtuele verf aan te brengen op een gevel bij het Stratumseind, in het straatje naast Hotel Oud Eindhoven. Veel jongeren gaven aan dat ze het Stratumseind eigenlijk maar saai vinden. Wat doen ze als ze de kans krijgen om deze omgeving te beïnvloeden? En stemt het hen positiever als ze die invloed hebben? Vertonen ze dan ook positiever gedrag?lichtgooien3

City LightPoppers is het resultaat van de samenwerking Luxlab, Pronorm, 100%FAT, Bleep-o-Matic en KITT Engineering. Het is een nieuw modulair en multidisciplinaire licht installatie. Als keten is er gekozen voor INPUT – PROCESSING – OUTPUT. Waarbij KITT Engineering het  input device realiseert 100%FAT de processing doet en Bleep-o-Matic de ouput engine voor zijn rekening neemt.

Voor de output, het daadwerkelijke te projecteren beeld, is gekozen om een 3D model te gebruiken waar vlakken, kleuren, brushes, filmpjes, foto’s etc in het 3D model gerendered worden. Bij het te projecteren beeld wordt gekozen welk vlak uit de 3D wereld wordt geprojecteerd.

zie ons filmpje, het is gewoon erg leuk en verslavend….

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION