Creative technology

DE KUNST
VAN TECHNIEK

Een rode draad door de projecten en producten van KITT Engineering is “natuurlijke interactie”. Dit geldt zowel voor kunstinstallaties als de voetbalwand die we met Yalp samen hebben ontwikkeld. Hoewel wij daar al meer dan 15 jaar mee bezig zijn, begint het pas de laatste jaren algemener te worden. Spelcomputers als de Wii (Wii U) en X-Box (Kinect) brengen het computerspel “out of the box”. Wij denken dat zowel voor diensten als producten er de komende jaren een groeiende markt zal zijn. De kunst is om het ambitieniveau zo te kiezen dat productideeën op korte termijn van “proof of concept” tot een robuust product uitgewerkt kunnen worden. Deze uitdaging gaan we zowel in ons individuele projectplan als binnen het collectieve project aan.

De ambitie van KITT Engineering

Het creatieve idee omzetten naar een product wat het idee eer aan doet. Dit doen wij door gebruik te maken van bestaande technologie die we net wat anders toepassen. Additionele ontwikkeling zorgt er dan voor dat we het creatieve idee zo dicht mogelijk benaderen.

 

Een interactief speeltoestel voor leeftijdsgroepen van 4-90 jaar

YalpSona is een uniek interactief speeltoestel, dat gebruik maakt van geluid. Een camera registreert bewegingen die de kinderen maken op de speelvloer. De speciaal voor het toestel ontwikkelde slimme technologie, interpreteert de bewegingen en stuurt daarbij geluiden aan die hoorbaar zijn via de twee ingebouwde speakers.

Bekijk project   
 

Serious gaming: bewegen, leren en PLEZIER maken met de “MEMO”

Serious gaming heeft een ander primair doel dan puur vermaak. Er zijn games waarmee artsen een operatie voorbereiden en cruciale handelingen digitaal oefenen. Er bestaan serious gaming toepassingen waarmee de jeugd hun rijvaardigheid oefent.

Bekijk project   
 

“Brulrace” Performance Kunstwerk nog steeds actueel en relevant!

André Kodde is het creatief brein achter werken als een muzikale compositie gedestilleerd uit het patroon van elektriciteitsleidingen in een gebouw en een machine die wordt aangedreven door een goudvis.

Bekijk project   

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION