de Digital Cyclorama Recorder DCR-9

27 november 2016  -  Co-development

Cyclomedia is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving op basis van Cyclorama’s (360 graden panoramafoto’s). Dankzij unieke, door KITT Engineering ontwikkelde, opname- en verwerkingstechnieken worden dagelijks grote gebieden fotografisch vastgelegd en in een online database opgenomen. Van elke opname worden locatie, oriëntatie en tijdstip geregistreerd, wat een enorm aantal toepassingen mogelijk maakt, waaronder 3D meten en modelleren.

KITT Engineering ontwerpt  voor Cyclomedia haar nieuwe opnamesysteem, de Digital Cyclorama Recorder DCR-9, opvolger van de eerder door KITT ontwikkelde DCR-7. Hiermee maakt Cyclomedia opnamen met een snelheid tot 80 kilometer per uur, met een nog hogere nauwkeurigheid.

De Cyclorama’s worden gebruikt door rijksoverheid, gemeenten, provincies, makelaars, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. Gebruikersmogelijkheden zijn het tonen van omgevingsfoto’s bij verkoop en taxaties van onroerend goed, het beoordelen van bouwaanvragen, het inventariseren van de buitenruimte en voor het schatten van risico’s bij verzekeringsaanvragen.

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION