Go with the “Flow” mooie landmark op Amsterdam CS

14 april 2017  -  Co-development

ngagecs-1Ngage Media verzorgt innovatieve en interactieve reclame campagnes in de openbare ruimte. Na de LED schermen op de NS-stations den Haag CS, Breda, Arnhem, Rotterdam CS en Den Bosch nu ook interacties op de door KITT Engineering custome ontworpen LED schermen op Amsterdam CS genaamd “Flow”.

20150602_144928-300x168

Het drukstbezochte monument van Nederland ondergaat een metamorfose. Amsterdam Centraal heeft nu een nieuwe hoofdentree bij; de IJ-hal. Dé ontmoetingsplek op Amsterdam CS en door de passages dé verbinding voor meer dan 1,2 mln passanten tussen ’t IJ, centrum, busplatform en metro. Voorzien van premium winkels en horecagelegenheden met uitzicht op ‘t IJ. Ngage Media introduceert hier haar nieuwe digitale propositie onder de naam “Flow”. Vier hoogwaardige grote digitale schermen op de toegangspoort naar groot Amsterdam met premium video content verwerkt in een kwalitatieve programmering.

https://vimeo.com/138508239

Ngage Media benaderde KITT Engineering, omdat er uitdagingen lagen op het terrein van groot formaat LED schermen, de content en de integratie daarvan binnen de beoogde architectuur. Er was bijvoorbeeld een zeer beperkte inbouwdiepte, en er waren grote vraagtekens ten aanzien van de koeling en op één locatie moest het LED scherm zelfs zo worden gemonteerd dat er de mogelijkheid moest blijven bestaan om de bekabeling en achterliggende leidingen altijd te kunnen bereiken. Ook de mogelijke impact van content en reclame was regelmatig onderwerp van gesprek. Unaniem waren we van mening dat er géén concessies gedaan mochten worden aan de kwaliteit. NS heeft steeds eerste klas uitstraling afgedwongen…en die hebben ze ook gekregen!

20150602_144815-300x168Voor de NS-omgeving wordt gebruikt gemaakt van 6mm pixelpitch schermen vanwege de hoge HDTV resolutie. LED-screens hebben echter een veel hogere lichtopbrengst dan normale displays, zoals lcd en plasma. Hierdoor kan de invloed van omgevingslicht worden verwaarloosd en mag een LED-display worden betiteld als het ideale outdoor medium voor het overbrengen van uw (interactieve) boodschap. Deze nieuwe schermen hebben HDTV beeldkwaliteit, een breedbeeld verhouding (16:9), en een brede inkijkhoek (160 graden aan alle zijdes). LED-technologie staat bekend om het lage energieverbruik. Wanneer honderdduizenden lampjes tegelijk branden om bepaalde uitingen te vertonen, valt deze eigenschap echter te verwaarlozen. Toch kan van onze oplossingen zeker in vergelijking met standaard LED-displays, gezegd worden dat het energieverbruik relatief zeer gering is.

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION