Kitt Engineering official partner van DID22

14 april 2022  -  Nieuws

Innovatie-evenement Dutch Innovation Days 2022 vindt van woensdag 20 tot en met zondag 24 april plaats. Op dit vijfdaags evenement in Enschede komen sprekers uit de technologie- en kunstsector samen om met elkaar en publiek actief te werken aan de verbetering van de wereld. Het thema van DID22 is dan ook: Magic Minds fix the world. Een Magic Mind is een spreker die met zijn of haar ideeën andermans creativiteit kan aansteken. Inspireren dus.

Geen powerpoint, want gesprekken in hier en nu

DID22 kent veel sprekers en heeft net zo veel soorten ontmoetingsvormen. Deze media van ontmoeting stimuleren de innovativiteit en creativiteit tussen sprekers. Soms weten de Magic Minds (sprekers) vooraf niet wat op via welke weg ze elkaar komen te spreken. Voorbeelden van deze media zijn tafelgesprekken, deep dives, exposities, de catwalkdiner, workshops, keynotes en performances. Zo ontstaat de synergie die nodig is om gezamenlijk  en ter plekke nieuwe ideeën uit te broeden. Dit zijn de inzichten die de wereld repareren. Er geldt één regel in dit innovatieproces: powerpoint is verboden.

Magic Minds

De Magic Minds (sprekers) nemen natuurlijk hun een bagage mee naar DID22. Denk qua Magic Minds onder anderen aan techfashiondesigner Anouk Wipprecht, eetontwerper Marije Vogelzang en waste-rethinker Tijmen Sissing, maar ook aan burgemeester Roelof Bleker, zesvoudig wereldkampioen Jetze Plat en hoogleraar biopsychologie Sarah Durston. Alle deelnemende speakers en het vijfdaagse programma staat op did.22.nl.

Dutch Innovation Organization

De Dutch Innovation Days kan niet bestaan zonder de Dutch Innovation Organization, de drijvend kracht achter het evenement. Op het hoofdkwartier zorgen de DIO-werknemers er niet alleen voor dat het evenement eind april op zijn poten staat, maar ook dat er op het gebied van informering en educatie genoeg te doen en lezen valt. De redactie van DIO plaats in aanloop naar DID22 het laatste innovatienieuws en originele content over de sprekers, partners en locaties van DID22. Qua educatie zorgt Dutch Innovation Organization dat er door het jaar heen optredens zijn van prominente wetenschappers en artiesten. Denk hierbij aan Edward Snowden (10 november 2021) en Jamie Hyneman (23 november 2021). Deze tak van sport heet binnen DIO ook wel de Dutch Innovation Academy.

https://dutchinnovation.org/
https://did22.nl/

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION