Hoofdvestiging van Mediq in Utrecht heeft KITT Mediamuur

26 november 2013  -  Creative Technology

Voor de hoofdvestiging van Mediq in Utrecht heeft KITT Engineering de technische componenten voor een mediawand ontwikkeld. De wand bestaat uit 15 monitoren met daaronder een kast voorzien van 20 lades. Door het opentrekken van een lade kan het beeld op de monitoren worden veranderd. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft de opening bijgewoond van het nieuwe hoofdkantoor van Mediq.

Het markante glazen hoofdkantoor van Mediq, internationaal leverancier van geneesmiddelen en medische middelen, staat aan de A2 bij Leidsche Rijn in Utrecht.Het opvallende pand, is zeer innovatief. Bij het duurzaam bouwen is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en een ingenieus energiebesparend systeem. Mediq bespaart 60% energie in vergelijking met het datacenter in het oude gebouw. Het gebouw voldoet verder aan strenge geluidseisen en dient als geluidswerende muur voor de wijk Leidsche Rijn.

Er wordt voor de Mediawand gebruik gemaakt van 2 videobronnen; te weten een Dzine media player, welke van variabele content wordt voorzien door Mediq en een embedded KITT media player welke eenmalig door KITT Engineering wordt voorzien van statische content. Aan de achterkant van de lades zijn schakelaars gemonteerd. Deze schakelaars zijn via een I/O board met een computer verbonden. Deze PC stuurt vervolgens de KITT media player aan via TCP/IP en regelt het aan/uit schakelen van de 16-poort VGA duplicator. Met behulp van een meegeleverd Windows-programma (iDSA-controller) kunnen de instellingen worden gewijzigd en kan de media worden beheerd. Daarnaast beschikt de player over een API welke toegankelijk is via TCP/IP. Voor dit project wordt deze API gebruikt om een andere afbeelding of film te selecteren als er een lade wordt opengetrokken. Verder draait er een ftp server en een daemon welke via een pull-systeem content vanaf een webserver kan binnenhalen. Ten slotte kan er via een ethernet verbinding of via de seriële poort worden ingelogd op een busybox terminal om handmatig aanpassingen te maken.

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION