Klassiek bioscoop model met LED lichttechniek voor Concordia

6 september 2016  -  Nieuws

img-20160908-wa0001Concordia Film | Theater | Expositie, voorheen Concordia Kunst & Cultuur, is een centrum voor beeldende kunst, theater, cinema en cultuuronderwijs in Enschede. In het pand bevinden zich de theaterzaal en 2 filmzalen. Concordia ontleent haar naam aan het gelijknamige gebouw aan de Oude Markt. Het kreeg volgens de architect een “Amerikaans karakter” wat zich uit in de neoclassicistische stijl van het pand. Het in baksteen opgetrokken gebouw van in totaal vijf bouwlagen heeft een sterk symmetrische voorgevel verdeeld in drie traveeën (een travee is een ruimte-eenheid in de architectuur, die duidt op de maat van één venster, boog of gewelf). De middelste travee is vrij breed, waarbij iedere verdieping is voorzien van vier vensters en een gietijzeren balustrade. IMG-20160906-WA0000

De nieuwe LED banner aan de balustrade van Concordia aan de Oude Markt 15, is gebaseerd op de oude bioscoopstijl, waarbij letters in zwart staan met witte achtergrond. Samen met KITT Engineering werd gekeken of dit “klassieke model” ook met nieuwe lichttechniek gerealiseerd kon worden. Om zo een klassiek en toch modern dynamische lichtkrant te realiseren.

KITT Engineering installeerde, outdoor LED panelen met 8mm SMD LED’s. Het LED scherm heeft een afmeting van 640x8192mm. De resolutie van het bioscoopscherm is 80×1024 pixels. Om de LED modules heen is een zwart gepoedercoat staalframe bevestigd wat de klassieke uitstraling nog eens versterkt. De rand heeft een dikte van 80mm. De LEDmodules zijn geschikt voor buitentoepassing en zijn bestand tegen weersinvloeden (IP65).

Het scherm is voorzien van onze speciale KITT controller incl. temperatuur en lichtsensoren met remote control en remote diagnostics. Concordia kan nu met haar eigen content management systeem optimaal de Enschedese binnenstad voorzien van de juiste creatieve en culturele uitingen. Een aanwinst voor de oude markt menen wij!

 

 

 

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION