Afbouw en LED montage langs de snelweg – A5 in Amsterdam

5 maart 2024  -  Co-development

BEKIJK ALLE SDG'S

In februari hebben wij, in opdracht van Wildstone, de bekende glazen mast langs de A5 in Amsterdam mogen voorzien van twee prachtige nieuwe LED schermen. Deze mast langs de A5 is natuurlijk de ideale plek om advertenties te tonen aan voorbijgangers. Het oude scherm was nodig aan vervanging toe, gezien er grote kleurverschillen zichtbaar waren als het scherm aanstond. Daarnaast waren er verschillende LED elementen die niet meer naar behoren werkten. In dit artikel leest u hoe wij deze LED montage langs de snelweg hebben uitgevoerd.

 

Het project langs de A5 in Amsterdam is verdeeld over twee weken. De eerste week werd één van de schermen afgebouwd en vervangen, zodat het andere scherm in de tussentijd kon blijven draaien. In week twee is dit kunstje nogmaals herhaald, maar dan aan de andere kant van de mast. De afbouw van beide LED schermen is binnen een dag uitgevoerd, waardoor ons montageteam snel aan de slag kon met het plaatsen van het nieuwe scherm.

Voordat de LED montage langs de snelweg van start ging, is het oude scherm verwijderd uit de mast.

Voordat het scherm geplaatst kon worden, werden er stalen tussenprofielen op de bestaande constructie gemonteerd. De nieuwe schermen zijn namelijk een stuk dunner dan de voorgangers, waardoor er enkele decimeters overbrugd moesten worden om het scherm passend te maken. Deze zogeheten H-profielen zijn op de eerste montagedag geplaatst. Dit is gedaan aan de hand van een bout- en moerverbinding. Het volledige LED scherm is gemonteerd op in totaal 72 H-profielen gemonteerd.

Deze LED montage langs de snelweg is gedaan met behulp van H profielen

Na de montage van de H-profielen kon het team aan de slag met het plaatsen van de LED panelen. Hierbij is het essentieel dat de onderste rij als eerst in zijn geheel wordt gemonteerd. Deze panelen moeten namelijk waterpas staan, voordat de overige LED panelen kunnen worden geplaatst. Hierdoor kunnen wij namelijk garanderen dat we een naadloos eindresultaat afleveren dat fantastisch oogt vanaf de snelweg. Ondanks de slechte weersomstandigheden wist ons team het voor elkaar te krijgen de beide LED schermen voor de deadline gemonteerd te hebben.

Onze medewerkers zijn allemaal IRATA gecertificeerd, waardoor zij op grote hoogtes mogen werken. Zij hebben al jarenlange ervaring met het plaatsen van LED oplossingen in bijvoorbeeld winkelcentra, maar LED montage op hoge locaties is voor hen ook geen probleem. Veilig werken op hoogte vergt natuurlijk bepaalde kennis, maar vooral veel oplettendheid. Door de veiligheid altijd in acht te houden, kunnen onze medewerkers op een prettige manier op grote hoogtes te werk gaan,. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de effectiviteit waarmee de LED montage langs de snelweg is uitgevoerd.

Op hoogte kunnen werken is bij LED montage langs de snelweg essentieel
LED montage langs de snelweg is voor onze medewerkers geen probleem

Het eindresultaat van dit succesvolle project voor Wildstone Nederland mag er zijn. De opvallende blauwe glazen mast is nu een nog grotere ‘eyecatcher’ geworden voor de langsrijdende automobilisten. Bekijk de video hieronder om te zien hoe wij de afbouw en montage van deze LED schermen hebben gedaan, waarbij het eindresultaat uiteraard ook in het zonnetje wordt gezet.

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION