Lichtschrijven is erg leuk

26 november 2012  -  Creative Technology

Voor de Bibliotheek in Hengelo heeft KITT Engineering, in samenwerking met Axis Media, de opstelling ‘Lichtschrijven’ gemaakt. De opstelling bestaat uit een box aan het plafond met daarin twee beamers en een computer. Op een andere plek aan het plafond is een camera bevestigd.

Een kind kan een ‘potlood’ pakken en hiermee op de 3 meter brede muur ‘schrijven’. Dit gebeurt doordat de camera ziet waar het ‘potlood’ is en met behulp van de beamers een streep op de muur projecteert. Op deze manier kan een kind een tekening maken. De streep op de muur begint echter na een minuut langzaam te faden zodat na twee minuten het scherm weer schoon is.

Wordt er geen gebruik gemaakt van het lichtschrijven dan verschijnt er een langzaam geschreven tekst om kinderen aan te moedigen om op de muur te gaan schrijven. Een medewerker van de bibliotheek heeft de beschikking over een afstandbediening waarmee de muur in een keer gewist kan worden. Ook is het mogelijk de opstelling tijdelijk of permanent uit te zetten. De installatie wordt tegelijkertijd met het licht in de ruimte automatisch aan en uitgezet.

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION