City LightPoppers: spuiten met licht en meer!

Co-development

Opdrachtgever

Luxlab, Pronorm, 100%FAT, Bleep-o-Matic

Omvang

1

Plaats

Eindhoven

Jaar van oplevering

2017

City Light Poppers: schrijven met licht is leuk, spuiten met licht nog leuker! Op vrijdag 29 maart heeft het publiek op het Stratumseind in Eindhoven voor het eerst, op een zeer leuke manier, invloed uitgeoefend op hun omgeving door met licht te spuiten, te verven en te smijten!

Het nieuw ontwikkelde City LightPoppers biedt jongeren de mogelijkheid om met een airbrush met licht, virtuele verf aan te brengen op een gevel bij het Stratumseind, in het straatje naast Hotel Oud Eindhoven. Veel jongeren gaven aan dat ze het Stratumseind eigenlijk maar saai vinden. Wat doen ze als ze de kans krijg en om deze omgeving te beïnvloeden? En stemt het hen positiever als ze die invloed hebben? Vertonen ze dan ook positiever gedrag?

City LightPoppers is het resultaat van de samenwerking van Luxlab, Pronorm, 100%FAT, Bleep-o-Matic en KITT Engineering. Het is een nieuw modulair en multidisciplinaire lichtinstallatie. Als keten is er gekozen voor INPUT – PROCESSING – OUTPUT. KITT Engineering heeft het input device gerealiseerd, 100%FAT de processing en Bleep-o-Matic heeft de ouput engine voor zijn rekening genomen.

Voor de output, het daadwerkelijke te projecteren beeld, is gekozen om een 3D model te gebruiken, waar vlakken, kleuren, brushes, filmpjes, foto’s, et cetera in het 3D model gerenderd worden. Na het kiezen van het te projecteren beeld, wordt er een vlak gekozen uit de 3D wereld en deze wordt geprojecteerd.

Zie ons filmpje, het is gewoon erg leuk en verslavend….

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION