Briljante beeldkwaliteit in Brabant – Een flitsend interactief LED scherm in Roosendaal

LED Technology

BEKIJK ALLE SDG'S

Opdrachtgever

Ocean Outdoor

Omvang

5,5 x 3 meter

Plaats

Winkelcentrum Roselaar, Roosendaal

Jaar van oplevering

2023

Midden in het bruisende Roosendaal bevindt zich Winkelcentrum Roselaar, een gezellige plek waar de inwoners van de stad graag hun inkopen doen. In het hart van het winkelcentrum bevindt zich een centrale hal waar alle winkelpaden samenkomen. Ook is dit de plek waar je vanaf de parkeergarage in het winkelcentrum uitkomt. Dit is natuurlijk de perfecte plek voor een interactief LED scherm van KITT Engineering, waarop bezoekers alle informatie over het winkelcentrum kunnen vinden.

Onze interactieve LED toevoeging in Winkelcentrum Roselaar – Zo is deze geplaatst!

KITT Engineering heeft het hart van Winkelcentrum Roselaar afgelopen november binnen 3 dagen verfraaid met een prachtig LED scherm. Hierbij begonnen wij de eerste dag met het plaatsen van de stalen constructie. In de praktijk bleek echter dat de extern aangeleverde bouwtekeningen niet accuraat waren. Daardoor kon de constructie, die wij aan de hand van deze tekeningen hadden ontwikkeld, niet meteen geplaatst kon worden. Dit soort situaties hebben wij niet altijd in de hand, maar met ons creatief oplossingsvermogen lossen wij deze problemen snel en vakkundig op.

Onze kundige constructeur heeft binnen een dag een passende constructie weten te ontwikkelen, waardoor we alsnog tijdig aan de slag konden. De plaatsing en configuratie van het LED scherm kost ons meestal twee dagdelen. In dit geval hebben wij van avondwerk nachtwerk gemaakt, zodat het project alsnog op tijd af was. Gelukkig weten onze kundige medewerkers precies hoe zij een LED scherm vakkundig en secuur moeten bouwen. Het eindresultaat is een prachtig interactief LED scherm, dat alsnog binnen de geplande 3 werkdagen in volle glorie draaide.

Waarom steeds meer winkelcentra kiezen voor een interactief LED scherm

Het plaatsen van een interactief LED scherm wordt door steeds meer winkelcentra gezien als waardevolle toevoeging. Wij zien de waarde van interactieve LED schermen in winkelcentra al langer, maar gelukkig zijn we tegenwoordig niet meer de enige. De grootste voordelen van een interactief LED scherm voor winkelcentra leest u hieronder.

Extra inkomsten vanuit adverteerders

De belangrijkste reden waarom winkelcentra zoals Winkelcentrum Roselaar in Roosendaal kiezen voor een interactief LED scherm is extra advertentie inkomsten. Een flitsend LED scherm is natuurlijk een ware eyecatcher voor het winkelende publiek, wat interessant is voor adverteerders. Menig bezoeker zal namelijk even stoppen om de immersieve beelden op het scherm te bekijken. Zeker een centraal punt, zoals de hal van Winkelcentrum Roselaar, trekt de aandacht van deze bezoekers.

Hoe meer bezoekers het scherm op dagelijkse basis zien, hoe hoger de advertentie inkomsten natuurlijk zijn. Adverteerders betalen graag meer als zij weten dat hun reclame uitingen dagelijks gegarandeerd door enkele honderden bezoekers worden gezien. Daarnaast zal een adverteerder graag meer betalen om vaker per uur op het interactieve LED scherm getoond te worden.

Informatie over het winkelcentrum op een centrale locatie tonen

Naast advertenties is een interactief LED scherm in een winkelcentrum de beste manier om informatie over het winkelcentrum te tonen. Zo kan het winkelpubliek informatie zoals openingstijden, activiteiten in het winkelcentrum en kortingsacties op het interactieve LED scherm bekijken.

De gemiddelde shopper zal natuurlijk een mobiele telefoon bij de hand hebben om de openingstijden op te kunnen zoeken. Het interactieve LED scherm in het winkelcentrum biedt echter de mogelijkheid voor winkelbezoekers om deze informatie op een vaste plek te verkrijgen. Vaste bezoekers van het winkelcentrum zullen hierdoor vaker langs het scherm lopen om te kijken of er nog nieuws is. Dit zorgt indirect natuurlijk ook weer voor een hogere kijkersfrequentie waarmee adverteerders kunnen worden overtuigd.

Interactieve toevoeging voor het winkelpubliek

KITT Engineering slaat de brug tussen creatieve concepten en hun concrete implementatie. Onze interactieve LED schermen zijn namelijk ook gebouwd om elementen zoals beeldende kunst op te tonen. Hierbij focussen wij op de link tussen kunst en technologie, waaronder dus LED schermen voor openbare ruimten zoals winkelcentra. Wij zorgen er natuurlijk voor dat onze producten voldoen aan strikte eisen op het gebied van duurzaamheid en klimaatbestendigheid.

Een geweldige toevoeging van onze interactieve LED schermen is de mogelijkheid om AR toepassingen in het scherm te verwerken. Aan de hand van een bewegingstracker kunnen wij het winkelpubliek met onze schermen laten interageren. Wij kunnen bijvoorbeeld een interactief programma draaien waardoor het winkelpubliek zich opeens onder water bevindt. Ook kunnen wij interactieve reclamecampagnes draaien, waardoor het winkelpubliek digitaal wordt meegenomen in de reclamespot. De manier waarop wij het publiek betrekken in de getoonde content maakt onze LED schermen een unieke communicatievorm.

Het interactieve led scherm in winkelcentrum Roselaar is een prachtig eindresultaat!

KITT’s unieke Screen Control and Monitoring System (SCMS) in Winkelcentrum Roselaar

‘Voorkomen is beter dan genezen’, misschien is dat wel het favoriete gezegde binnen de organisatie van KITT Engineering. Wij hebben namelijk een uniek systeem ontwikkeld waarmee wij ieder LED scherm dat wij hebben geplaatst 24/7 kunnen monitoren. Zodra er in één van de schermen iets misgaat, zien onze experts dit meteen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat problemen altijd op tijd worden gezien en kunnen worden opgelost. Alle technologie achter dit zogeheten SCMS systeem is door KITT Engineering zelf ontwikkeld. Er zijn dus geen andere partijen in Nederland en daarbuiten die met dit type ‘monitoring system’ werken.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze interactieve LED schermen vanuit verschillende punten worden aangestuurd. Er kan natuurlijk altijd iets misgaan met de aansturing van een LED scherm, zoals bijvoorbeeld een doorgebrande stroomkabel. Als wij een foutmelding binnenkrijgen, wordt de aansturing van het LED scherm automatisch meteen naadloos overgezet. Eventuele mankementen in de besturing van het interactieve LED scherm worden daardoor nooit opgemerkt door kijkers. Onze klant krijgt meteen een melding dat er onderhoudswerkzaamheden zullen plaatsvinden aan het scherm. In deze melding staat ook meteen weergegeven hoe acuut het probleem daadwerkelijk is. Onze klanten hoeven zich echter nooit zorgen te maken, omdat wij eventuele problemen altijd tijdig verhelpen.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de montage van dit LED scherm in Roosendaal:

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION