Voetbalmuur “Sutu” heel veel fun, all over the world!

Creative Technology

Opdrachtgever

Yalp

Omvang

n.v.t.

Plaats

Goor

Jaar van oplevering

2010

De Sutu is een interactieve voetbalmuur met 16 LED panelen die reageren wanneer ze aangeraakt worden.

Wout Brama gaat los op de Sutu…

De Sutu is volledig te “branden” voor uw doelgroep, merk of voetbaltraining en is zowel binnen als buiten inzetbaar. De Sutu combineert het eenvoudige spelletje muurtje trappen met het meer hedendaagse interactieve “gaming”. Activiteiten met de Sutu zijn vrij te programmeren voor grotere en kleinere gezelschappen en zijn ook bij uitstek geschikt als energizers in TV Shows en als interactieve game op personeelsevents, jubileumfeesten, op beurzen en open dagen. De SUTU is zeer geschikt om te “branden” met uw logo op de banieren van het vangnet of in de vorm van op maat ingesproken teksten van de game voice.

De LED strips kunnen in alle RGB kleuren oplichten en zijn ingegoten in polycarbonaat platen voor een optimale zichtbaarheid. Met licht, geluid, cijfers en letters geeft de voetbalwand instructies aan de spelers van het spel. Elk vlak zit in een serieel netwerk wat uitbreiden van de installatie mogelijk maakt. Spelers kunnen door middel van een knop kiezen tussen de verschillende spellen. Zo kunnen ze het spel “Color Sutu” spelen. Elke speler krijgt een kleur toegewezen en ze schieten om de beurt. Doel van het spel is zoveel mogelijk vlakken van jouw kleur te schieten en zo de tegenstander te verslaan. Voor meer spellen check de video.

Het idee voor de voetbalwand komt van Drees Kroes, projectleider bij scoren in de wijk van FC Twente. Hij kwam met dit idee bij Yalp, een bedrijf die speeltoestellen ontwikkelt en verkoopt. Yalp en KITT Engineering hebben al eerder samengewerkt aan een interactief speeltoestel, de YalpSona. De samenwerking voor de voetbalwand was daarom een logische stap. In samenwerking met de gemeente Hengelo, Stichting FC Twente scoren in de wijk, Yalp en KITT Engineering is de eerste versie van de Sutu bij het FBK stadion in Hengelo gerealiseerd.

http://www.youtube.com/watch?v=fh6rkUh6Ly0&feature=related

IT’S ALL
ABOUT THE
QUESTION